Blivande student

Välkommen till Civilingenjörsprogrammet i Kemiteknik med inriktning läkemedel eller material

Civilingenjörsprogrammet i Kemiteknik vid Uppsala Universitet är en unik utbildning som ger en bred solid teknisk grund att stå på och sedan ger möjligheten att fördjupa sig inom både läkemedel och material. Det finns ett hav av valbara kurser förutom den breda grunden som kan väljas för att skräddarsy en examen med kurser som både är relevanta för ditt intresse, arbetslivet och forskning. Programmet är också byggd så att K-studenter har väldigt god kontakt med relevanta företag under hela utbildningens gång, samt att vi ges ordentligt med praktiska moment, som laborationer, kontinuerligt under utbildningen. Allt detta och mer bidrar till den höga anställningsprocenten efter tagen examen och höga kvaliteten på utbildningen. Avslutande är Uppsala en ledande studentstad vilket medför att K-studenter alltid erbjuds oändligt många möjligheter till sociala event och engagemang.

Utbildningen

Allt fler företag inom bioteknik och det stora behovet av materialutveckling gör kemitekniker till en eftertraktad yrkesgrupp. Den som läser kemiteknik vid Uppsala universitet kan inrikta sig antingen mot läkemedel eller mot material, båda viktiga områden för vårt lands industriella framtid. 

Utbildningen utgörs av en klassisk civilingenjörsgrund kombinerat med kemi. Efter halva utbildningen sker en profilering mot antingen läkemedel eller material. Båda dessa inriktningar är unika för civilingenjörsutbildningen vid Uppsala universitet och de rymmer båda ett brett utbud av kurser. Programmet är på fem år men möjlighet finns att efter tre år ta ut en teknisk kandidatexamen och gå direkt ut i arbetslivet eller komplettera med valfri masterutbildning. Vill du läsa mer om utbildningen finns information i en av flikarna ovan.

Med fokus på färdigheter

Undervisningen lägger särskild vikt vid förmågan att analysera, formulera och lösa problem. Detta är för att utveckla förmågan att tillämpa sina kunskaper inför ett kommande yrkesarbete. Förutom teoretiska kunskaper handlar utbildningen om att träna ingenjörsfärdighet. Detta sker bland annat i samband med laborationer, projektarbeten och kommunikationsträning. Kemiteknikstudenterna deltar i Uppsalas satsning ”kemiprofil” för de första terminernas kemikurser.

Om sektionen

I K-sektionens varma sammanhållning kommer du i skogsgrön overall att få uppleva dina bästa år, med tonvis av möjligheter till att kombinera nytta med nöje. Utöver studierna erbjuds möjlighet att engagera sig ihop med fantastiska människor, delta i regelbundna och varierande idrottsaktiviteter, få uppleva den mytomspunna Natriumfesten, gå på öl-pongturneringen och Halloweensittningen, eller varför inte backa resten av sektionen i paintballkrig mot de andra programmen. Allt detta påbörjas med den årliga K-sittningen, vilken äger rum under mottagningen.

Du kommer att stormtrivas här!